Blog categorie: pvc
6 april, 2023

Eerst de vloer of keuken plaatsen?

Eerst de vloer of keuken plaatsen

Bouwen of verbouwen: het zijn beide tijdrovende klussen die veel om handen hebben. Je wilt natuurlijk dat alles zo gestroomlijnd als mogelijk gaat. Krijg je zowel een nieuwe keuken als een vloer, dan is de kans groot dat je je afvraagt in welke volgorde je dit moet doen. Bij Floorlife staat vakmanschap centraal. We adviseren je graag over de best mogelijke aanpak. Zo kun je optimaal van jouw karakteristieke vloer genieten.

bekijk de collectie

 

Robuuste uitstraling in huis

Met een nieuwe keuken en vloer geef je je woning in één keer een nieuwe uitstraling. Het is een ingrijpende verbouwing, dus wil je alles meteen goed doen. Op deze manier kun je nog jaren van je nieuwe robuuste stijl in huis genieten en zorg je voor een perfecte afwerking van zowel de keuken als vloer. Zonde als je er achteraf achter komt dat je beter een andere volgorde had kunnen toepassen.

De beste volgorde

Vraag je je af of je eerst de vloer of keuken moet plaatsen? Bij Floorlife raden we aan om eerst de keuken te installeren. De reden is simpel: de plinten onder je keuken zijn verloren meters. De keuken wordt dan over de vloer geplaatst en die meters aan vloer zie je nooit meer terug. Een keuken verplaats je namelijk niet meer. Het is daarom slim om eerst de keuken te installeren en de vloer hier vervolgens omheen te leggen.

Waarom je de keuken als eerst moet plaatsen

Naast het feit dat je ‘verloren meters’ wilt voorkomen, zijn er meer redenen te bedenken waarom je de keuken in de ideale situatie eerst moet plaatsen. Iedere vloer werkt namelijk. In veel gevallen zul je problemen in de hand werken als je de vloer als eerst plaatst. Zo is de kans groot dat de vloer zal gaan kraken als je de keuken op de vloer installeert. De vloer kan haar werking niet meer kwijt, waardoor dit zal zorgen voor een krakende vloer. Ook kunnen er bijvoorbeeld kieren ontstaan of kan de vloer opbollen. Zonde van jouw prachtige, robuuste vloer dus!

PVC: zwarte schaap van de familie

Ondanks dat we altijd aanraden om de keuken vóór het aanleggen van de vloer te installeren, is er één uitzondering: pvc. Een verlijmde pvc-vloer kun je namelijk eenvoudig onder de keuken plaatsen. Hierbij maakt de volgorde dus niet uit. Kies je echter voor click pvc in de vorm van een zwevende vloer, dan raden we sterk af om eerst de vloer te plaatsen. In dit geval geldt hetzelfde als bij andere vloeren: begin met de keuken.

Een mooie afwerking

Floorlife staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap. Een mooie afwerking van de vloer kan daarom niet missen. Zorg er daarom voor dat je de vloer tot onder de plint van de keuken doortrekt. Op deze manier voorkom je een rommelige afwerking en zorg je ervoor dat alle naden en kieren perfect weggewerkt zijn. Dit geeft uiteindelijk een verzorgd eindresultaat!

Tips van echte vakmannen

Uit het oogpunt voor stijl raden onze vakmannen vaak aan om eerst een keuken uit te kiezen. Heb je een keuze voor een keuken gemaakt, dan maakt dit de keuze voor de vloer een stuk eenvoudiger! In de praktijk zien we vaak dat dit andersom nog wel eens lastig kan zijn. Een keuken uitzoeken bij een vloer zorgt eenmaal voor een beperkte keuze. Om één compleet geheel te creëren, geven we bij Floorlife altijd het advies om de vloer op de keuken af te stemmen.  

    Ontdek de mogelijkheden

    Bij Floorlife vind je een prachtige collectie aan vloeren met karakter. Iedere vloer is anders en heeft haar eigen verhaal. Door ons ruime aanbod zijn de mogelijkheden om te combineren tussen vloer en keuken eindeloos. Of je nu op zoek bent naar een vloer met een landelijk karakter of juist fan bent van een robuuste uitstraling: iedere persoonlijke stijl is welkom.

    Stel je vraag aan onze vakmannen

    Vragen over de legvolgorde van jouw vloer? Onze vakmannen geven je graag een antwoord. Nog een tip: laat je inspireren door anderen. Misschien weet je niet welke vloer mooi aansluit bij jouw keuken of ben je nog aan het verkennen. Bij Floorlife kun je binnenkijken bij anderen en ontdek je alle mogelijkheden voor prachtige vloeren in jouw woning.

    Vergelijk producten (0)