Blog categorie: pvc
8 juni, 2023

Met deze vloeren verminder je geluidsoverlast

Met deze vloeren verminder je geluidsoverlast

Met een stille vloer haal je de rust in huis. Zo voorkom je geluidsoverlast en houd je zowel medebewoner als je buur te vriend. Niets is zo vervelend als een krakende vloer van de buren. Benieuwd welke vloeren het geluid dempen en de rust bewaren? In deze blog vertellen we alles over onze stille vloeren.

bekijk de collectie

 

De eisen voor geluiddemping

Geluidsoverlast is niet alleen vervelend: er zijn zelfs wettelijke eisen gesteld aan de geluidsreductie in bovenwoningen en appartementen. Deze wettelijke eis is vaak gesteld op een geluidsreductie van minimaal 10 dB. Dit betekent dus dat je vloer minimaal 10 dB in geluid moet reduceren. Deze eisen zijn vastgelegd volgens de Nederlandse Stichting Geluidshinder. De geluidseis van 10 dB geldt voor de combinatie van vloer en ondervloer. Ga je een vloer aanschaffen voor je appartement of bovenwoning, denk dan goed na over de geluidsreductie van de vloer.

Tip? Vraag na bij de lokale mannen van Floorlife of jouw favoriete vloer aan de juiste geluidsreductie voldoet!

Hoe verminder je geluidsoverlast?

De ideale manier om geluidsoverlast te verminderen, is door bewust voor een geluiddempende vloer te kiezen. Er zijn diverse vloeren die zorgen voor een uitstekende geluiddemping, waardoor je het loopgeluid en andere vervelende galmen in huis tegengaat. Je kunt natuurlijk kiezen voor specifieke ondervloeren gericht op het verminderen van geluid, maar met een goede geluiddempende vloer kom je tegenwoordig al een heel eind. We nemen de vloeren met je door.

Een (stil) feestje met pvc

De gouden tip in de stille vloeren? Pvc! Misschien wel een ondergeschoven kindje in het vloerenlandschap. Pvc is heerlijk stil en zorgt voor een optimale geluidsreductie. Sterker nog: leefgeluiden, zoals het schuiven van meubels of voetstappen, worden uitstekend geabsorbeerd, waardoor irritant geluid in huis wordt voorkomen. Alle pvc-vloeren van Floorlife voldoen aan de 10 dB-norm, waardoor je aan de eisen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder voldoet. Dat is pas fijn!

Click of plak pvc?

We weten nu dat pvc een uitstekende geluiddemper is. Maar dan is de keuze nog niet gemaakt. Er is namelijk nog een verschil tussen click en plak pvc. Een plak pvc vloer is verlijmd aan de basisvloer, waardoor het loopgeluid optimaal beperkt wordt. Wil je dus de meest stille pvc vloer leggen, dan is dit de beste optie. Toch hoeft click pvc zeker niet onder te doen van een plak pvc vloer. Met de juiste onderlaag zorg je er namelijk alsnog voor dat het geluid perfect gereduceerd wordt.

Bij Floorlife zijn de click pvc vloeren voorzien van een geluiddempende onderlaag van kurk. Fijn voor jou, maar ook erg fijn voor je onder- of bovenbuur.

  De kunst van het installeren van pvc

  Click en plak pvc onderscheiden zich niet alleen door de mate van geluiddemping. Een ander belangrijk verschil is het plaatsen van de vloer. Ben je een echte doe-het-zelver, dan gaat jouw voorkeur waarschijnlijk uit naar click pvc. Click pvc is eenvoudig zelf te installeren doordat deze planken niet aan de basisvloer verlijmd hoeven te worden.

  Het installeren van plak pvc gaat daarentegen iets moeilijker in zijn werk. Dit is een klus die vaak aan specialisten uitbesteed wordt, om een egale ondergrond te waarborgen. Wil je de vloer graag zelf installeren (ook om kosten te besparen), dan raden we aan om voor click pvc te kiezen.

  Laminaat voor een fijne akoestiek

  Onderschat laminaat niet: bij Floorlife zijn onze kwalitatieve laminaat vloeren heerlijk stil. Zeker in combinatie met de juiste (en egale!) ondervloer, zorg je ervoor dat het lopen op laminaat een feestje is. Geef je de voorkeur aan laminaat in plaats van pvc, dan hoef je dus zeker niet te twijfelen aan de geluiddemping van de vloer.

  Kies de vloer bij jouw interieur

  Natuurlijk is het fijn als je een stille vloer in huis hebt. Toch is dit niet het enige waar je naar kijkt als je een nieuwe vloer gaat plaatsen in huis. Het is namelijk ook belangrijk dat de vloer past bij de rest van je interieur en als het ware een eyecatcher is in je woning. Goed nieuws voor jou: de vloeren bij Floorlife zijn van uitstekende kwaliteit en zijn ook nog eens een plaatje om naar te kijken.

  Heb je een ideale vloer gevonden, maar twijfel je over de geluiddemping van de vloer? Vraag gerust onze lokale vakmannen om hulp!

  Vergelijk producten (0)