Blog categorie: pvc
13 juli, 2023

Ontdek de verschillende legpatronen van een pvc vloer

Ontdek de verschillende legpatronen van een pvc vloer

De mogelijkheden in het pvc vloerenlandschap zijn eindeloos. Naast de keuze van het materiaal is er nog een belangrijke keuze die je moet maken: het patroon van je pvc vloer. En die keuze heeft meer impact dan je misschien verwacht. Het bepaalt namelijk voor een groot deel hoe de sfeer in huis eruit komt te zien. Benieuwd welke legpatronen er zijn en hoe dat patroon tot uiting komt in je woning? In deze blog vertellen we er alles over.

bekijk de collectie

 

Spelen met legpatronen pvc vloer

Met een pvc vloer kun je alle kanten op. Voor iedere interieurstijl is er wel een passende vloer te vinden. Precies dat maakt pvc zo uniek. Op ieder potje past een dekseltje en dat geldt ook voor pvc. Met de legpatronen van een pvc vloer kun je de vloer perfect afstemmen op jouw woonstijl. Door te spelen met verschillende patronen en kleuren geef je de ruimte in huis een persoonlijke touch mee. Daarom houden wij bij Floorlife van bijzondere patronen. Geef jouw woning een vleugje creativiteit met een pvc patroon.

Rechte pvc stroken

Een recht legpatroon ligt misschien het meest voor de hand. Toch betekent dit absoluut niet dat dit patroon saai is. Sterker nog: rechte pvc stroken zorgen voor een rustige, stijlvolle basis in huis. De pvc stroken worden recht naast elkaar geplaatst. Zeker als je houdt van een rustieke houten vloer, zorgt een recht legpatroon bij pvc voor een authentieke uitstraling. Ook kun je afwisselen in de lengte en breedte van de pvc stroken. Zo oogt een brede, rechte pvc vloer bijvoorbeeld erg ruimtelijk in huis.

Het populaire visgraat

Een van de meest geliefde pvc patronen blijft visgraat. Ook menig interieurliefhebber is dol op dit stijlvolle vloerpatroon. Bij Floorlife begrijpen wij dit als geen ander. Ondanks het opvallende patroon heeft visgraat een tijdloze uitstraling in huis. Je kunt visgraat namelijk met talloze interieurstijlen combineren. Of je nu fan bent van een modern, klassiek of bohemian interieur: visgraat heeft een veelzijdig karakter en past uitstekend bij iedere woonstijl. Juist daarom is dit pvc patroon ook zo populair. De veelzijdigheid maakt deze vloer zo bijzonder én daarom ook enorm geliefd.

Maar wat is een visgraat legpatroon nu precies? Bij een visgraat vloerpatroon worden de planken van de vloer haaks op elkaar geplaatst. Hierdoor doet het patroon ons letterlijk denken aan de graat van een vis. En dat is niet alleen speciaal; het straalt enorm veel klasse en luxe uit.

De Hongaarse punt: familie van?

De Hongaarse punt wordt ook wel als het zusje van het visgraat patroon gezien. De twee patronen lijken enorm op elkaar. Niet heel gek dus dat deze regelmatig door elkaar gehaald worden. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen visgraat en de Hongaarse punt. Dit heeft vooral te maken met de hoek waarin de pvc stroken gelegd worden.

Waar de visgraat vloer in een hoek van 90 graden gelegd wordt, heeft de Hongaarse punt een legpatroon van 45 of 60 graden. Dit heeft meteen veel invloed op het patroon: de Hongaarse punt is strakker en heeft daarmee dus sneller een klassieke uitstraling.  

 

  Creëer een prachtige tegellook

  Houd je van een rustieke uitstraling? Dan past de tegellook waarschijnlijk goed in jouw interieur. Bij Floorlife doet onze pvc vloer niet onder van een échte tegelvloer. Beide vloeren zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. En het grote voordeel: je geniet van de prachtige natuurgetrouwe uitstraling van het beton zónder de ongemakken van een echte beton vloer. Zeg je koude voeten maar gedag en ervaar het gemak van pvc.

  Stap in Versailles

  Een koninklijke sfeer creëer je met het legpatroon Versailles. Dit legpatroon kenmerkt zich door geweven stroken in een vierkant kader. Een Versailles pvc vloerpatroon komt perfect tot haar recht in een herenhuis of een landelijke boerderij en straalt meteen een unieke klasse uit. Bij Floorlife is het Versailles patroon verkrijgbaar in twee karakteristieke kleuren: roasted en polar. Geef je de voorkeur aan een lichte uitstraling, dan is polar iets voor jou. Neig je toch meer naar een donkere look voor jouw vloer, dan raden we je de roasted aan.

  Doe inspiratie op voor jouw pvc vloer patroon

  Twijfel je welk vloerpatroon aansluit bij jouw woonstijl? Kijk dan eens binnen in andere interieurs! Niet alleen is dit enorm leuk om te doen; het geeft vaak veel inspiratie voor de vloer in jouw woning. Blijf je de keuze lastig vinden? Dan adviseren de vakmannen van Floorlife je natuurlijk graag.

  Vergelijk producten (0)