Blog categorie: pvc
27 juli, 2023

Oppervlakte structuur: welke zijn er?

Oppervlakte structuur welke zijn er

De keuze van de vloer is geen gemakkelijke opgave. Er zijn vaak veel haken en ogen waar je rekening mee moet houden. Naast het materiaal, de kleur en de grootte van de vloer komt er nog een andere keuze om de hoek kijken: de oppervlakte structuur. Na het lezen van deze blog weet je alles over wat een oppervlakte structuur is én welke verschillende soorten we bij Floorlife onderscheiden.

bekijk de collectie

 

Dit is de oppervlakte structuur van een vloer

Iedere vloer heeft diverse kenmerken. Eén daarvan is de oppervlakte structuur. Bij een laminaat en pvc vloer onderscheiden we verschillende oppervlakte structuren. De oppervlakte structuur geeft aan hoe een vloer is afgewerkt en zegt daarmee veel over het uiterlijk van de vloer.

Afhankelijk van welke sfeer je in huis wilt creëren, bepaalt de oppervlakte structuur welke pvc of laminaat vloer dus bij jou past. Zo wil je misschien wel een houten look and feel creëren in je woning en zoek je dus naar een vloer die hierbij past. De oppervlakte structuur van de vloer geeft aan hoe de vloer is afgewerkt en is dus een belangrijke indicatie voor de keuze van jouw karakteristieke vloer.

Oppervlakte structuren bij Floorlife

Ben je op zoek naar een laminaat of pvc-vloer bij Floorlife, dan maken wij een onderscheid in oppervlakte structuur. In onze collectie hebben wij twee verschillende vormen: Allover en Embossed in register (EIR). Hoe deze structuren zich van elkaar onderscheiden, vertellen we hieronder.

Embossed in Register

De oppervlakte structuur ‘Embossed in Register (EIR) staat ook wel bekend als een natuurgetrouwe structuur. Dit betekent dat deze vloeren nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Bij de natuurgetrouwe structuur van Floorlife zijn de nerven en de noesten in het pvc of laminaat zelfs echt voelbaar, exact gelijk met de structuur van de vloer. Ook hebben de vloeren een prachtige matte houten uitstraling. Hiermee wordt de illusie gecreëerd dat je op een authentieke houten vloer loopt, terwijl je de voordelen ervaart van pvc of laminaat. Dit maakt de laminaat en pvc vloeren bij Floorlife dus extra bijzonder.

Allover oppervlakte structuur

Liefhebbers van een betonlook opgelet: met de allover structuur streef jij een prachtige betonnen uitstraling in huis na. Pvc of laminaat met een allover structuur creëert een unieke industriële look. Deze oppervlakte structuur wil zeggen dat er sprake is van een doorlopend patroon over het gehele oppervlak. Op deze manier kun jij een robuuste industriële uitstraling creëren in jouw woning.

Een voorbeeld van een karakteristieke vloer met allover structuur uit onze collectie is de Southwark dryback grey. Deze stijlvolle betonlook pvc is nauwelijks van een echte betonnen vloer te onderscheiden.

 

  Jouw stijl bepaalt de oppervlakte structuur

  Geen zorgen. De oppervlakte structuur van de vloer gaat vaak gepaard met de woonstijl die jij in huis wilt creëren. Anders dan de keuze voor het materiaal of de kleur van de vloer is de keuze voor de oppervlakte structuur daarom snel gemaakt. Vraag jezelf af hoe je wilt dat jouw interieur in huis eruit komt te zien. Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke, robuuste look? Dan is de kans groot dat je kiest voor een vloer met de oppervlakte structuur Embossed in Register. Neig je meer naar een industriële look waarbij je vooral een stoere, betonnen basis wilt creëren? Dan kies je waarschijnlijk voor een vloer met een allover structuur.

  Boordevol inspiratie

  Nu je bekend bent met de verschillende oppervlakte structuren, zul je deze waarschijnlijk ook sneller herkennen. Ontdek zelf wat je mooi vindt door inspiratie op te doen bij anderen. Het internet staat vol met inspiratie, die jou vaak talloze ideeën geven. Je ervaart al snel waar jouw voorkeur naar uit gaat, maar ook wat je misschien helemaal niet mooi vindt. Doe er je voordeel mee!

  Tip: heb je een vloer gevonden bij Floorlife? In de algemene informatie over de vloer vind je ook altijd het kenmerk ‘oppervlakte structuur’. Hierin staat aangeven of de vloer een Embossed in Register of een Allover structuur heeft.

  Vind jouw favoriete vloer

  Bij Floorlife vind je een prachtige collectie van pvc en laminaat vloeren met Embossed in Register en Allover structuur. Heb je vragen over de mogelijkheden van onze vloeren of twijfel je over de juiste oppervlakte structuur bij jouw woonstijl? Onze vakmannen denken graag met je mee en geven je een vrijblijvend stijladvies.

  Vergelijk producten (0)