Blog categorie: pvc
20 juli, 2023

Tips om jouw vloer goed te onderhouden

Tips om jouw vloer goed te onderhouden

Eindelijk, de nieuwe vloer ligt in huis. Leuk! Maar daarmee staat het volgende aandachtspunt voor de deur, namelijk de vloer onderhouden. Je wilt namelijk dat jouw frisse planken of dessins altijd hun karakteristieke uitstraling blijven houden. Een goed en frequent onderhoud is hierbij van belang. We zetten de tips voor het onderhouden van jouw pvc, parket en laminaatvloer op een rij.

bekijk de collectie

 

Zo gloed als nieuw

Een vloer die er altijd uit ziet alsof deze nét gelegd is. Daar gaat ons (vloeren)hart sneller van kloppen. Natuurlijk leeft een vloer altijd en verjaart deze met de jaren, maar een goed onderhoud draagt wel degelijk bij aan het uiterlijk van de vloer. Je zorgt ervoor dat deze blijft glimmen en je kunt diepe slijtage net een stap voor zijn.

Toch kan het per vloer afhangen welk onderhoud er nodig is. Een ideaal schoonmaakmiddel voor het ene materiaal kan zo maar een no go zijn voor een andere vloer. Het kan daarom best even puzzelen zijn welke schoonmaakmiddelen je uit de kast kunt trekken of hoeveel poetsbeurten jij jouw vloer moet geven. Controleer daarom hieronder hoe je jouw vloer het beste kunt onderhouden.

Onderhoud pvc vloer: simpel en snel

Pvc staat bekend om haar eenvoudige onderhoud. Bij Floorlife snappen wij dat als geen ander. Af en toe stofzuigen en een dweil eroverheen is al snel voldoende om de vloer in haar prachtige staat te houden. Daarnaast zijn de pvc-vloeren van Floorlife voorzien van een extra beschermende toplaag, waarmee de levensduur een extra stimulans krijgt. Zoek je naar een vloer met weinig onderhoud, dan mag pvc absoluut niet in dat rijtje ontbreken. Pvc wordt niet voor niets dé vloer voor een gezin genoemd.

Ga je een pvc vloer schoonmaken, dan kun je je stoomreiniger beter in de kast laten. Dit kan het pvc namelijk kromtrekken. Ook een pvc vloer dweilen met allesreiniger raden we bij Floorlife af. Dit soort producten maken je vloer namelijk erg glad. Met een stofzuiger en water zit je bij pvc dus al snel goed.

Laminaat onderhouden doe je zo

Ook laminaat is een van de favoriete vloeren als het gaat om weinig onderhoud. Net als pvc is laminaat namelijk met regelmatig stofzuigen en dweilen goed schoon te houden. We raden aan om bij het stofzuigen van laminaat voor een zachte borstel te kiezen. Ga je het laminaat dweilen? Zorg er dan voor dat je de dweil goed uitwringt. Zo voorkom je dat er teveel water in de naden en kieren trekt, waardoor de planken krom kunnen trekken óf er watervlekken in het laminaat kunnen ontstaan.

Naast het reguliere onderhoud is het slim om de vloer af en toe extra aandacht te geven. Onze Co-pro laminaat reiniger maakt het laminaat extra schoon en geeft ook nog eens een frisse geur in huis.

Het beste parket onderhoud

Anders dan zijn voorgangers heeft het onderhoud van een parketvloer iets meer om handen. Om de authentieke uitstraling van het parket te behouden, is een goed onderhoud hierbij extra belangrijk. De eerste stap is het regelmatig stofzuigen van jouw parketvloer. We raden aan om hierbij een zachte parketborstel te gebruiken, om te voorkomen dat er krassen op de houten vloer zullen ontstaan. Een andere mogelijkheid is de parket vloer dweilen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat hout gevoelig is voor vocht en daarom kan gaan werken.

Zorg er dus voor dat je nooit met agressieve middelen werkt voor jouw parketvloer. Wil je jouw vloer extra beschermen en een nieuwe uitstraling geven? Breng dan een laag parketolie aan, waardoor water en vuil minder snel kunnen doordringen in de houten planken. Zo houd je jouw authentieke vloer langer mooi.

 

    Onderhoudsmiddelen bij Floorlife

    Goede onderhoudsmiddelen zijn het halve werk. Bij Floorlife vind je daarom ideale reinigingsproducten van Co-pro. Deze middelen beschermen je vloer, zonder dat de matte uitstraling van de vloer verdwijnt. Zoek je naar professionele onderhoudsmiddelen, dan zit bij Co-pro dus wel goed.

    Laat je adviseren door onze vakmannen

    Twijfel je over het juiste onderhoud voor jouw vloer? Bij Floorlife adviseren we je graag. Kom langs bij één van onze verkooppunten en stel jouw vragen aan onze vakmannen. Zo weet je zeker dat jij de prachtige uitstraling van je vloer behoudt en geen onnodige schade aanbrengt.

    Vergelijk producten (0)