Blog categorie: pvc
27 april, 2023

Visgraat lamelparket en andere hippe afwerkingen

Visgraat lamelparket en andere hippe afwerkingen

Het is dé trend van het moment: een visgraatvloer. Het patroon van de visgraatvloer symboliseert letterlijk de graat van een vis. Precies waar de vloer haar naam aan te danken heeft. Maar wat maakt de visgraat vloer nu zo bijzonder? In deze blog lees je alles over de visgraatvloer én andere karakteristieke afwerkingen.

bekijk de collectie

 

Het veelzijdige karakter van visgraat

In menig interieurs zie je tegenwoordig het prachtige visgraatpatroon terugkomen. Bij Floorlife begrijpen wij waarom. Welke uitstraling ook bij je past, met visgraat kun je alle kanten op. Met een visgraat vloer creëer je meteen een strakke sfeer in huis en geef je jeu aan ieder interieur. Het veelzijdige karakter van visgraat zorgt er daarom ook voor dat je niet meer om de vloer heen kunt. Of je nu fan bent van een modern, landelijk of Scandinavisch interieur: visgraat sluit uitstekend aan bij iedere persoonlijke woonstijl.

Een tijdloze vloer

Een nieuwe vloer is een forse investering. Zonde als je een vloer kiest die je over één jaar al zat bent. Maar de vraag is of visgraat een trend is of echt een blijvertje zal zijn in vloerenland. Bij Floorlife geloven we in de kracht van visgraat. Visgraat lamelparket is tijdloos en wordt al sinds oudsher in herenhuizen en luxe woningen gelegd. De vloer is dus al met jaar en dag ontzettend populair en brengt een unieke sfeer in huis.

Visgraat in laminaat, pvc of parket

Visgraat is niet alleen uniek door haar bijzondere patroon; de vloer is te krijgen in diverse materialen. Je combineert het patroon eenvoudig met authentiek lamelparket, maar onderschat de kwaliteit niet van laminaat of een pvc vloer. Bij Floorlife is een laminaat of pvc visgraatvloer tegenwoordig zelfs nauwelijks te onderscheiden van parket. Je kunt er dus voor kiezen om echte houten planken in huis te halen, maar pvc of laminaat doen zeker niet onder aan parket. Sterker nog: beide vloeren zijn onderhoudsarm én zijn fijn voor je portemonnee.

Ontdek de Hongaarse punt

Visgraat is niet de enige in zijn soort. De Hongaarse punt is in opmars en heeft het hart van vele interieurliefhebbers gestolen. Het patroon is als het ware het zusje van de visgraat en beide vloeren zijn daarom moeilijk om van elkaar te onderscheiden. Toch is er wel degelijk een verschil tussen beide patronen. De planken van de Hongaarse punt worden namelijk niet in een hoek van 45 graden gelegd, maar in een hoek van 60 of 65 graden.

Twijfel je tussen visgraat en de Hongaarse punt? Denk dan na over de grootte van de ruimte. De Hongaarse punt komt namelijk beter tot haar recht in kleinere ruimtes, omdat het een rustige uitstraling geeft. Daarnaast oogt de Hongaarse punt vaak net iets chiquer. Wil je je interieur een luxe uitstraling geven? Kies dan voor de Hongaarse punt.

Kies de kleur naar wens

Hoewel de visgraat vloer en Hongaarse punt altijd een gelijk patroon hebben, wil dit niet zeggen dat iedere vloer hetzelfde is. Sterker nog: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je kiezen voor een visgraatvloer of Hongaarse punt in verschillende materialen, maar heb je ook de keuze uit talloze kleuren. Op deze manier vind je uiteindelijk de vloer die perfect past bij jouw woonstijl. Je kunt een warme sfeer in huis creëren met donkere tinten, of juist gaan voor een moderne look met lichte kleuren.

    Luister naar jouw interieur

    Iedere woonstijl is anders. Juist dit maakt ieder huis zo bijzonder. Kies daarom vooral de vloer die past bij jouw wensen en behoeften. Doordat visgraat en de Hongaarse punt op talloze manieren te combineren zijn, hoef je niet bang te zijn dat de vloer niet aansluit bij jouw ideale interieur. Toch zijn de mogelijkheden eindeloos en kan het daarom best lastig zijn om de vloer te vinden waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Het is daarom belangrijk om je goed te laten adviseren. De vakmannen van Floorlife helpen je graag in de zoektocht naar jouw vloer naar wens. Zo vind je uiteindelijk dé vloer die bij jou past.

    Zo kun je visgraat leggen

    Visgraat is een prachtig patroon en zorgt voor een unieke uitstraling in jouw interieur. Toch is het geen eenvoudig patroon om zelf te leggen: het vergt immers veel vakmanschap. Geen zorgen: bij Floorlife werken we met vakkundige dealers die als geen ander weten hoe ze een visgraat vloer of een Hongaarse punt moeten leggen in je woning. Voor tips en advies helpen wij graag.

    Vergelijk producten (0)