Blog categorie: pvc
5 mei, 2023

Zo mooi is een rustiek laminaat vloer in huis

Zo mooi is een rustiek laminaat vloer in huis

De houten vloer is terug van weggeweest. Ben je fan van een landelijk of industrieel interieur? Dan sluit een rustiek houten vloer hier perfect op aan. En een pluspunt: daarvoor hoef je niet eens voor échte houten planken te kiezen. Laminaat is tegenwoordig namelijk nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Precies daarom zijn wij fan van deze vloer! In deze blog ontdek je alles over een prachtig rustieke laminaat vloer in huis.

bekijk de collectie

 

Wat is een rustieke vloer?

Een vloer die leeft. Dat is het gevoel dat opkomt bij een rustieke vloer. In een rustiek houten vloer zijn de noesten van het hout nog te zien. Dit geeft een natuurlijke en landelijke uitstraling in huis. Bij rustiek kun je denken aan een warme, pure sfeer in een interieur.

Het woord ‘rustiek’ is afkomstig van het Latijnse woord ‘rusticus’. Halen we ‘rusticus’ door een vertaalmachine, dan betekent dit letterlijk ‘landelijk, platteland’. Niet heel gek dat je bij rustiek bijvoorbeeld aan een landhuis denkt. Toch is een rustiek interieur op vele manieren te combineren en hoef je hier absoluut geen landhuis voor te hebben.

Een natuurlijk karakter

Bij rustiek kun je denken aan natuurlijk materiaal. Deze natuurlijke uitstraling geeft de vloer een speels, maar ook warm karakter. Een rustieke vloer is dus een ideale vloer om meer leven in je interieur te brengen. Daarnaast is een rustieke vloer eenvoudig te combineren in huis. Je kunt de vloer met diverse interieurstijlen samenbrengen. Het biedt daarom een perfecte basis voor talloze woonstijlen.  

Rustiek laminaat of echt hout?

Grote kans dat je bij een rustieke vloer meteen denkt aan echte houten planken. Toch hoef je voor een rustieke vloer geen echte houten vloer te leggen. Ook laminaat is namelijk in een rustieke uitvoering te verkrijgen. Een rustieke laminaat vloer geeft een buitengewoon mooi resultaat in huis. Je kiest dus voor een prachtige, rustieke uitstraling, maar profiteert ook van de voordelen die laminaat met zich meebrengt. Nog een leuk feitje: de laminaat vloeren van Floorlife hebben niet alleen een natuurgetrouwe look, je voelt de nerven en noesten ook. Zo krijg je nóg meer het gevoel alsof je op een echte houten vloer loopt.

Dit is eiken rustiek laminaat

Hebben we het over een rustieke laminaat vloer, dan is eiken dé perfecte houtsoort. In een eiken vloer zijn de noesten van het materiaal nog aanwezig, waardoor er een natuurlijke look ontstaat. Met eiken kun je een robuuste uitstraling in huis creëren door het onbewerkte karakter van het materiaal. Een eiken vloer geeft je interieur veel charme en zorgt voor een unieke basis in je woning.

Rustiek interieur

Een rustieke touch kun je in het gehele interieur terug laten komen, of je kiest ervoor om slechts enkele ruimtes een robuuste uitstraling te geven. Met een rustieke laminaat vloer geef je je woning een stoer randje, maar tegelijkertijd ontstaat er veel warmte door de sfeer van het hout. Zowel in de woonkamer, keuken, maar ook de badkamer of slaapkamer komt een rustieke laminaat vloer perfect tot zijn recht. Kies bijvoorbeeld voor een eiken houten vloer en combineer dit met neutrale kleuren en andere houten accessoires voor unieke details.

  Maak kennis met de voordelen van laminaat

  Bij Floorlife hechten we veel waarde aan een hoge kwaliteit van vloeren. We zijn daarom erg trots op onze collectie van laminaatvloeren. Kies je voor een rustieke laminaat vloer van Floorlife, dan kies je voor de volgende voordelen:

  • Laminaat is waterbestendig en is daarom ook in vochtige ruimtes te plaatsen;
  • Laminaat is eenvoudig te onderhouden, waardoor je deze goed schoon kunt houden en deze lang mooi blijft;
  • Laminaat is een eitje voor de doe-het-zelver: de vloer is makkelijk te plaatsen;
  • Laminaat is goed te combineren in huis en biedt daarom een ideale basis voor ieder interieur.

  Ontdek andere rustieke interieurs

  Ben je fan van een rustiek interieur, maar weet je niet hoe je dit in huis kunt combineren? Online is er ontzettend veel inspiratie te vinden. Daarnaast adviseren onze vakmannen je natuurlijk graag over de perfecte rustieke laminaat vloer voor je woning. Geef je toch de voorkeur aan echt hout in je woning? Bij Floorlife kun je ook terecht voor een authentieke parketvloer. Wij denken graag met je mee in de mogelijkheden. Samen vinden we de vloer die jóuw verhaal vertelt.

  Vergelijk producten (0)